babtabla.hu
babtabla.hu
A távol-keleti üzleti és kulturális környezetben szerzett évtizedes tapasztalatunkkal segítjük a hazai vállalkozók, vállalatok és magán-
személyek ázsiai partnereikkel
történő kapcsolatfelvételét, kapcsolattartását.
  • REFERENCIÁK
  • Szolgáltatásaink

    Médiamegjelenések

    Nincs megjeleníthető bejegyzés.

    Munkatársaink és elérhetőségeink

    képek

    Hazai sikerek kínai támogatással

    2013.05.30. 14:31

    cecz.JPGLeginkább a hazai KKV-k számára elérhető egymilliárd forintos induló tőkéjű kereskedelmi fejlesztési alap létrehozását jelentette be Budapesten 2013. május 30-án a CECZ (Central European Trade and Logistics Cooperation Zone Co., Ltd.) Közép-európai Kft. igazgatója Takács Zsolt. Ezt a lehetőséget legjobban a hazai külkereskedő KKV-k használhatják ki kínai partnerek bevonásával, egy joint venture üzleti modellen keresztül. A projekt azt a középtávú célt is szolgálja, melyen keresztül Magyarország a kínai kereskedelem európai terjesztési központjává is válik, ezzel páratlan üzleti lehetőséget kínálva a magyar vállalkozói szektornak a nemzetközi növekedésre. Ez az egyedülálló projekt a Kínai Kereskedelmi Minisztérium (MOFCOM) és szervezetei bevonásával és támogatásával jött létre. A június 13-án nyíló „China SMart Expo 2013” háromnapos üzleti eseménysorozat keretében lesz lehetőség a személyes találkozásra a projekt vezetőivel.

    IMAG0705.jpgforrás: cecz.hu

    2013. június 13-15. között a Budapest China Mart-ban (BCM) épületében kerül megrendezésre a  China SMart Expo 2013 háromnapos kiállítás, vásár és konferencia programsorozat. A KKV-k számára elérhető egymilliárd forintos induló tőkéjű kereskedelmi fejlesztési alap létrehozásáról, az alaphoz kapcsolódó üzleti modellekről és tenderekről is tájékozódhatnak a programsorozat látogatói. A hazai és a régióban kereskedő magyar KKV-k és külföldi szereplők számára a „China SMart Expo 2013”-on mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy személyesen is találkozzon jövendőbeli kínai partnerével. Az eseményt egy szakmai konferencia, valamint lakossági nap is kiegészít majd.

    A kiállítás helyszínéül szolgáló Budapest China Mart (BCM) majd egy évtizede a kínai cégek kiállítási központjaként működik. A kereskedelmi kapcsolatok további fejlesztése érdekében létrehozott befektetési alapból a KKV-k eddigi legnagyobb problémájára, a finanszírozásra nyújt megoldást az alap, ezzel magasabb szintre emelve a magyar-kínai üzleti kapcsolatokat. A kereskedelemfejlesztési alap jelentősen megnövelheti a hazai KKV szektor szereplőinek  lehetőségét a regionális terjeszkedésre. A fejlesztési alapból több kereskedelmi vegyesvállalat hozható létre, amelyek egy gazdasági és logisztikai hálózatban működnek együtt. Magyarország, adottságai által kiváló helyszínt biztosít az áruk fogadására, elosztására a közép-európai régió számára.

    A CECZ a finanszírozáson kívül egyéb szolgáltatásokat is nyújt: székhely és bemutatóterem biztosítása Magyarországon és Kínában, beszerzési és logisztikai szolgáltatás, áruellenőrzés, jogi támogatás, marketing események szervezése, tolmácsolás-fordítás. A CECZ által életre hívott kereskedelmi és logisztikai övezet a maga nemében egyedülálló a világon, a kínai kormány gazdasági támogatását is jelentős mértékben élvezi. A kereskedelmi fejlesztési alap finanszírozásában, a gazdasági övezetben létrehozott vegyesvállalatok részesülhetnek, pl. azok a magyar kereskedők, akik a BCM által szervezett kiállításon sikeres kereskedelmi együttműködést létesítenek egy vagy több kínai partnerrel, valamint megfelelnek az egyéb jelentkezési feltételeknek is. A CECZ támogatási alapjának tőkeemelését a későbbiekben több pénzügyi intézet hajtja majd végre.

    A projekt által Magyarország a kínai kereskedelem európai terjesztési központjává válhat, egyfajta kereskedelmi kapuként funkcionálna Kína számára elsősorban a Közép-keleti európai régióban és a főbb európai országok felé. A projekt, a Magyarországon egyre nagyobb jelentőséggel bíró keleti nyitás stratégiájával is összhangban van. A háromnapos esemény részeként bemutatkozik egy ipari és lakossági világítástechnikai, valamint elektronikai termékek importálásával, belföldi és nemzetközi értékesítésével foglalkozó magyar vállalkozás is, amely a kínai-magyar joint venture együttműködések első sikeresen működő példája. A június 14-én megrendezésre kerülő szakmai konferencián nyolc előadást hallgathatnak majd meg az érdeklődők, többek között olyan neves szakemberektől, mint Nógrádi György egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem professzora, június 15-én, szombaton pedig szélesebb közönségnek szóló lakossági programokkal is várják a látogatókat.

    A háromnapos eseményre az alábbi linken lehet regisztrációt szerezni: 

    http://chinamart.hu/uzleti-centrum/rendezvenyek/china-smart-expo.php

    Szólj hozzá!

    Címkék: kína üzlet gazdaság konferencia vásár kiállítás kereskedelem export azsiaport 2013 budapest china mart

    A bejegyzés trackback címe:

    https://azsiaport.blog.hu/api/trackback/id/tr275335963

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.

    süti beállítások módosítása