A távol-keleti üzleti és kulturális környezetben szerzett évtizedes tapasztalatunkkal segítjük a hazai vállalkozók, vállalatok és magán-
személyek ázsiai partnereikkel
történő kapcsolatfelvételét, kapcsolattartását.
  • REFERENCIÁK
  • Szolgáltatásaink

    Médiamegjelenések

    Nincs megjeleníthető bejegyzés.

    Munkatársaink és elérhetőségeink

    képek

    China Hi-tech Fair Budapest, 2010 beszámoló

    2010.07.02. 12:30

    China Hi-tech Fair Budapest 2010
    Kínai-magyar csúcstechnológiai együttműködési konferencia
    és üzletember találkozó


    A 2010. június 15-én a budapesti Ramada Resort Hotelben megrendezett konferenciának 146 magyar, és 100 kínai regisztrált résztvevője volt.

    A 8.30-kor kezdődő VIP találkozón mintegy 30 fő vett részt. A fő kínai vendégek Chen Yingcun, Shenzhen polgármester-helyettese, a China Hi-Tech Fair Szervezőbizottságának igazgató-helyettese, Gao Guohui, a CHTF Szervezőbizottságának főtitkár helyettese, a Shenzheni Tanács főtitkár-helyettese, Ji Xuecui, a Kínai Kereskedelmi Minisztérium aligazgatója, Gao Jian, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete, Ren Hongbin, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa voltak. A magyar vezetést többek között Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Szűcs Tamás, az Európai Bizottság budapesti képviseletének vezetője, Kilián Csaba, az ITD Hungary vezérigazgatója, Varju László, az Interparlamentáris Unió Magyar-Kínai Baráti Tagozatának elnöke, Demján Sándor, a VOSZ elnöke, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium, az ITD Hungary, és néhány magyar támogató vállalat vezetői képviselték.

    A 9:00-kor kezdődő konferencián a köszöntők után három magyar és két kínai előadás hangzott el. A kávészünet után együttműködési szándéknyilatkozatokat írtak alá a következő cégek:

    1. Guangdong Coagent Electronics S&T Co., Ltd. – Powertuning Kft. – személygépkocsi szórakoztató elektronikai temékek forgalmazása (autórádiók)
    2. Medicomp Kft. - Hong Kong Fitting Group Co., Ltd. – Budai tradicionális kínai orvoslást alkalmazó Egészségügyi központ létrehozására

    Az ebédszünet előtt magyar és kínai cégek mutatták még be tevékenységüket. Magyar részről a WBSnet Kft, a GYSEV Cargo, kínai oldalról pedig a Livzon és a Coagent vállalatok tartottak prezentációt.

    13.00-tól került sor az üzletember találkozóra, ahol magyar és kínai cégek képviselői folytathattak egymással közvetlen tárgyalásokat. Az üzletember találkozón körülbelül 250 üzleti tárgyalás folyt 40 asztalnál.
    A tárgyalások lebonyolítását 22 tolmács folyamatos munkája segítette.

    A konferencia előtti napon, 2010. június 14-én délután a kínai delegáció meglátogatta a Graphisoft Parkot, ahol az ipari park vezetője bemutatta a létesítményt, és körbevezette a vendégeket az intézményben.

    Szólj hozzá!

    fuggoagy.hu

    A bejegyzés trackback címe:

    https://azsiaport.blog.hu/api/trackback/id/tr512125108

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.

    süti beállítások módosítása