A távol-keleti üzleti és kulturális környezetben szerzett évtizedes tapasztalatunkkal segítjük a hazai vállalkozók, vállalatok és magán-
személyek ázsiai partnereikkel
történő kapcsolatfelvételét, kapcsolattartását.
 • REFERENCIÁK
 • Szolgáltatásaink

  Médiamegjelenések

  Nincs megjeleníthető bejegyzés.

  Munkatársaink és elérhetőségeink

  képek

  IT Business Online 2009.03.30

  2009.04.04. 23:21

  forrás: http://www.itbusiness.hu/print/felso_menu/hirek/gazdasag/kozel_sem_tavol_kelet_magyar_vallalatok_a_kinai.html

  A mai nappal az AIESEC szervezésében kerekasztal beszélgetést rendeznek a kínai-magyar gazdasági kapcsolatokról. A konferencia jóvoltából a témakörben érintett felek képviselői adhatják át egymásnak tapasztalataikat és véleményeiket.

  Az AIESEC a világ harmadik legnagyobb non-profit szervezete, mely a hallgatói és vállalati oldal egyedülálló módon való összekapcsolását hivatott megvalósítani. Elsősorban innovatív és költséghatékony megoldásokat kínál, nemzetközi szakmai gyakorlaton alapuló tevékenysége keretében.

  Elsődlegesen a menedzsment, az információtechnológiai és mérnöki területeken a KKV szektor, a non-profit szféra vagy akár multinacionális vállalatok számára biztosítja szolgáltatásait.

  Az ENSZ által is elismerten, a világ legnagyobb nemzetközi fiatalok által vezetett és fiataloknak szóló szervezete Magyarországon 10 felsőoktatási intézményben van jelen, így létesítve országos lefedettségű hálózatot. A Budapest Corvinus Egyetemen (BCE) mai nappal rendezendő konferenciájukon többek közt a kínai kapcsolatokban érintett állami és gazdasági szféra, továbbá szakmai szervezetek, kutatóintézetek képviselői lesznek jelen.

  Az esemény fővédnöke Huszty András, a Magyar Kínai Gazdasági Kapcsolatok Fejlesztéséért, valamint a 2010. évi Sanghaji Világkiállításon Történő Részvétel Koordinálásáért Felelős Miniszteri Megbízott. A rendezvény számos résztvevője között találhatjuk Juhász Ottót, a Világgazdasági Kutatóintézet Főtanácsadóját, volt Pekingi Nagykövetet, az azsiaport.hu képviseletében Dr. Apatóczky Ákos Bertalant, az ITD Hungaryt, valamint Kína és a Corvinus Egyetem diákságát, kínai szakos hallgatóit.

  Megkérdeztük az ITD Hungary képviseletében nyilatkozó Süveges-Szabó László üzletfejlesztési igazgatót, hogy egy olyan vállalat, mint az övék, milyen perspektívákat lát a kínai-magyar gazdaság közelítésében:
  „főként a környezetvédelem terén látunk jó lehetőségeket a magyar vállalkozások számára. Elsősorban a szennyvíztisztítás és a hulladékégetés területeken kínálkoznak ígéretes üzleti lehetőségek Kanton tartományban, illetve néhány belső-kínai tartományban”.

  Kína az elkövetkező években több száz milliárd euró fejlesztést tervez ezeken a területeken, ezekhez a beruházásokhoz a magyar szakemberek által kifejlesztett, innovatív technológiák számos potenciális együttműködési lehetőséget teremthetnek – tette hozzá Süveges.

  Az IT Buiness megkeresésére Földházi Szilárd, az Asian Friendship Project tagja elmondta, hogy a konferencia keretében olyan témakörökről esik szó, melyek közvetlenül a kínai-magyar gazdasági kapcsolatokra fókuszálnak. Terítéken lesznek a magyar cégek sztereotípiái Kínával kapcsolatban, szó lesz itthoni és külföldi befektetési lehetőségekről, a két ország saját és esetlegesen közös fejlesztéseiről, valamint arról, hogyan viszonyul a demokratikus Magyarország a kommunista Kínához.

  Az AIESEC elsősorban a hallgatók és vállalatok egymáshoz való közelítésére specializálódott, azonban ezúttal nem a diákok és a cégek lesznek a figyelem középpontjában, bár jelenlétükkel tovább gazdagíthatják a mai, ingyenes fórumot. Sokkal inkább kerülnek előtérbe Huszty Andrásnak és a meghívottaknak azon törekvései, hogy a hazai és kínai gazdaság és azoknak szereplői közeledjenek egymáshoz – tudtuk meg Földházi Szilárdtól.

   

   

  Szólj hozzá!

  Címkék: média kína üzlet konferencia kereskedelem kínai 2009 aiesec apatóczky ákos bertalan földházi szilárd it business online

  A bejegyzés trackback címe:

  https://azsiaport.blog.hu/api/trackback/id/tr651046740

  Kommentek:

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

  Nincsenek hozzászólások.

  süti beállítások módosítása