babtabla.hu
A távol-keleti üzleti és kulturális környezetben szerzett évtizedes tapasztalatunkkal segítjük a hazai vállalkozók, vállalatok és magán-
személyek ázsiai partnereikkel
történő kapcsolatfelvételét, kapcsolattartását.
  • REFERENCIÁK
  • Szolgáltatásaink

    Médiamegjelenések

    Nincs megjeleníthető bejegyzés.

    Munkatársaink és elérhetőségeink

    képek

    Ázsiai dokumentumfilmek a Művészetek Völgyében

    2011.07.22. 19:49

    Bokréta és biciklilánc címmel rendezi meg idén a Művészetek Völgyében néprajzi filmfesztiválját a Palantír filmalapítvány a DocuArt-tal, a Néprajzi Múzeummal és a MaDok programmal együtt. A rendezvény túlnyomó többségében magyar dokumentumfilmeket mutat be, de a korábbi évek hagyományaihoz híven idén is megtekinthetők lesznek külföldi alkotások is.

    A Dialëktus Fesztivál 2011-es különkiadásaként létrejött rendezvény szakmai igazgatója, Füredi Zoltán ázsiai kötődése jól ismert a közönség számára, nem csoda tehát, hogy ismét vetítenek majd számos, a nemzetközi dokumentumfilmes világban díjazott ázsiai alkotást. Sahraa Karimi afgán rendező filmjét Az afgán nők a kormánynál-t, a nepáli Tulsi Bhandari Az Everest alatt: az újjászülető Nepál című filmjét, Yao Prong vietnami rendező alkotását az Ünnep a segítőszellem tiszteletéré-t tekinthetik meg az érdeklődők. A lengyel Beata Dziankowicz Papírsárkányokja pedig magát, az afganisztáni ösztöndíjas filmrendezők önálló filmjeinek létrejöttét dokumentálja.

    A filmvetítések között és után szokás szerint beszélgetések lesznek a filmekről, és a sok ráadás között ismét láthatunk majd részleteket Füredi Zoltán mongol filmjeiből, közülük a 2008-ban az azsiaport részvételével forgatott Mr. Acélbalta c. munkából.

    A filmfesztivál a Művészetek Völgye ideje alatt végig látogatható, helyszíne: Vigántpetend - Kultúr, (Kossuth Lajos u. 76.)

    Szólj hozzá!

    Címkék: média film kultúra kapolcs művészetek völgye 2011 docuart vigántpetend azsiaport palantír

    fuggoagy.hu

    A bejegyzés trackback címe:

    https://azsiaport.blog.hu/api/trackback/id/tr663097431

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.

    süti beállítások módosítása