babtabla.hu
A távol-keleti üzleti és kulturális környezetben szerzett évtizedes tapasztalatunkkal segítjük a hazai vállalkozók, vállalatok és magán-
személyek ázsiai partnereikkel
történő kapcsolatfelvételét, kapcsolattartását.
  • REFERENCIÁK
  • Szolgáltatásaink

    Médiamegjelenések

    Nincs megjeleníthető bejegyzés.

    Munkatársaink és elérhetőségeink

    képek

    Népszabadság

    2008.07.29. 21:37

    Bejelentették a mongol kormányzó párt győzelmét
    Népszabadság 2008. július 4.

    Forrás: http://nol.hu/cikk/497784/

    A csütörtök hajnali eső eloltotta a még füstölgő romokat Ulánbátor belvárosában, amelyek a kedd esti gyújtogatásokkal párosuló, a hét végi választási eredmények állítólagos meghamisítása miatti tüntetések okoztak. A zavargások öt halálos áldozatot és 220 sebesültet követeltek. Tegnapi közlés szerint immár ezer fölé emelkedett az őrizetbe vettek száma.

    A mongol főváros lakói a kihirdetett rendkívüli állapot második napján már lényegében zavartalanul járhattak-kelhettek, megszűntek a korábbi útlezárások, eltűntek az utcákról a katonaság csapatszállító járművei. Ám fontos középületek előtt még maradtak az álig felfegyverzett rendőrök - mondta el telefonérdeklődésünkre Apatóczky Ákos, aki egy magyar televíziós stáb aszszisztenseként van éppen Ulánbátorban.

    A kormányzó Mongol Népi Forradalmi Párt (MNFP) kiégett székházán kívül gyújtogatás áldozata lett a Modern Művészetek Galériája és a közelben az az épületrész is, ahol muzeális értékű népi hangszereket tartottak. Állítólag innen a legtöbb hangszert eltulajdonítottak, csupán a zongorát hagyták ott. A városban másutt is voltak fosztogatások.

    Egyébként a Mongol Népi Forradalmi Párt nyerte biztos kormányzóképes többséggel a hét végi parlamenti választásokat. A volt kommunista párt a 76 fős Nagy Állami Hurálban a jövőben 47 mandátummal rendelkezik, míg az ellenzéki Demokrata Párt 26 képviselőhelyhez jutott - jelentette be tegnap az országos választási bizottság szóvivője. A fennmaradó három mandátumon egy független képviselő és két kis párt jelöltje osztozik.

    A választás tisztességes volt - állította a szóvivő. "Egyesek nem fogadták el, hogy jelöltjük vesztett. Összeszámoltuk és újraszámoltuk a voksokat, de az eredmény nem változott" - mondta. Az utalás az ellenzéki Demokrata Pártra, az MNFP fő vetélytársára vonatkozott. A demokraták szerint a kormánypárt elcsalta a választást és meghamisította az eredményeket.

    Cend Münkh-Ordzsil igazságügy-miniszter tegnap úgy nyilatkozott, hogy a helyzet stabilizálódott, és már nem áll fenn annak veszélye, hogy kiújulnak az erőszakcselekmények.

    A rendkívüli állapot egyébként szombat éjfélig tart, este tíztől reggel nyolcig kijárási tilalommal.

    Szólj hozzá!

    Címkék: média politika választások mongólia apatóczky

    A bejegyzés trackback címe:

    https://azsiaport.blog.hu/api/trackback/id/tr96591707

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.

    süti beállítások módosítása