babtabla.hu
babtabla.hu
A távol-keleti üzleti és kulturális környezetben szerzett évtizedes tapasztalatunkkal segítjük a hazai vállalkozók, vállalatok és magán-
személyek ázsiai partnereikkel
történő kapcsolatfelvételét, kapcsolattartását.
  • REFERENCIÁK
  • Szolgáltatásaink

    Médiamegjelenések

    Nincs megjeleníthető bejegyzés.

    Munkatársaink és elérhetőségeink

    képek

    Ázsia legnagyobb tavaszi elektronikai vására

    2017.04.08. 22:03

    A Hongkongi Kereskedelmi Fejlesztési Tanács által szervezett HKTDC Hongkongi Elektronikai Vásárra (tavaszi kiadás) a Nemzetközi ITC Expoval egyidejűleg kerül sor a Hongkongi Kongresszusi- és Kiállítóközpontban (Hongkong Convention and Exhibition Centre) 2017. április 13 - 16 között. A 14. alkalommal megnyíló két vásár lehetőséget kínál több mint 3400 kiállító számára arra, hogy bemutathassák a legújabb elektronikai termékeiket és csúcstechnológiás ICT-megoldásaikat a világ minden tájáról érkező vásárlóknak. 2016-ban a vásárok 145 országból és régióból érkező, közel 93 000 vásárlót vonzottak.

    Hongkong elektronikai iparága a város legnagyobb kereskedelmi exportszerzője, és 2016 első 11 hónapjában 271,6 milliárd USD-nek megfelelő bevételt ért el, 1,3%-kal többet, mint 2015 hasonló időszakában. Benjamin Chau a HKTDC ügyvezető igazgató-helyettese elmondta, hogy „a HKTDC minden évben, a vásárlók beszerzési időszakaihoz illeszkedően szervezi meg tavaszi és az őszi elektronikai vásárokat áprilisban és októberben. Mindkét elektronikai vásár a legnagyobb elektronikai vásár Ázsiában.

    Alakuló startup zóna

    A startup vállalkozások növekvő erőt jelentenek a gazdasági diverzitás ösztönzésében. Idén tavasztól a Hall 3F-G Concourse ad helyet az új Startup zónának, ahol az újonnan alakult elektronikai- vagy ICT területen működő startup cégek mutathatják be innovatív megoldásaikat a szakmai befektetők számára.

    A virtuális valóság-zóna bemutatkozása a Tavaszi Elektronikai Vásáron

    Az új Tech Hall (Hall 5F-G) négy tematikus zónára csoportosítva mutatja be a legújabb technológiákat: „Virtual reality” zóna, a „Connected Home” zóna; a „Robotics & Unmanned Tech” zóna és a „Wearable Electronics” zóna. A tavaly októberben megtartott Hongkongi Elektronikai Vásár (őszi kiadás) ideje alatt a HKTDC független felmérést végeztetett. A felmérés során több mint 1000 kiállítóval és  vásárlóval készítettek interjút az elektronikai piac kilátásairól és a terméktrendekről. A felmérés eredménye szerint a válaszadók több mint 70 százaléka gondolja úgy, hogy a virtuális valóságot, valamint a kibővített valóságot (Augmented Reality, AR) teremtő eszközök és alkalmazások iránti igény, illetve azok piaci potenciálja „ígéretes” vagy „nagyon ígéretes” az elmúlt két évet tekintve. A piaci igény kielégítése érdekében indul be az új virtuális valóság zóna idén tavasszal a vásáron, amelyen többféle VR headsetet és más hasonló technológiát, valamint VR videókamerákat mutatnak majd be.

     

    A vásárok weboldalai: 

    Hong Kong Electronics Fair Spring 2017 www.hktdc.com/hkelectronicsfairse

    International ICT Expo 2017 www.hktdc.com/ictexpo

    Szólj hozzá!

    Címkék: kína üzlet expo vásár kiállítás kereskedelem kínai hongkong export külkereskedelem azsiaport HKTDC

    A bejegyzés trackback címe:

    https://azsiaport.blog.hu/api/trackback/id/tr2312411109

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.

    süti beállítások módosítása