A távol-keleti üzleti és kulturális környezetben szerzett évtizedes tapasztalatunkkal segítjük a hazai vállalkozók, vállalatok és magán-
személyek ázsiai partnereikkel
történő kapcsolatfelvételét, kapcsolattartását.
  • REFERENCIÁK
  • Szolgáltatásaink

    Médiamegjelenések

    Nincs megjeleníthető bejegyzés.

    Munkatársaink és elérhetőségeink

    képek

    Európai-kínai naptárváltó program

    2009.02.11. 17:57

    Oldalunkon, a jobb oldali panelben mostantól elérhető a Csendes Software Bt. által az azsiaport.hu felkérésére fejlesztett Gergely naptár-kínai holdnaptár átváltó program béta verziója. A program segítséget nyújt a kínai ünnepek időpontjainak kiszámolásához, és a Gergely naptár szerinti időpont megadásával a kínai naptár hold- illetve napciklusok szerinti adatait valamint a főbb asztrológiai mutatókat kapjuk meg, úgymint: hónap, nap, yin-yang állás, elem, földi ág, égi törzs, napciklus. A naptár azt is jelzi, ha a kínai dátum az európai rendszerben még a megelőző évben kezdődő holdévhez tartozik; pl.: 2009. január 1.: kínai évszám: 2008 (ez jelenti azt, hogy a holdév még az előző Gergely-naptári évben kezdődött); Hónap: bivaly; Nap: 6; Yin-Yang: Yang; Elem: föld; Földi ág: patkány; Égi törzs: Wu; Napciklusok: Télközép.
    Ennek az alkalmazásnak a használatával jó előre ki lehet számolni a soron következő holdújévek időpontját is, hogy az ünnep felkészülten érhesse a kínai világgal kapcsolatban állókat.
    A program visszamenőleg 1901. február 18-tól, az akkori bivaly év kezdetétől 2101. január 28-ával végződő majom év utolsó napjáig szolgáltat adatokat, így ebben a 200 éves időszakban is kikereshetjük a számunkra érdekes időpontok kínai naptári megfelelőit.

    5 komment

    Címkék: software kína szoftver asztrológia kínai elem horoszkóp converter konverter azsiaport gergely naptár holdnaptár égi törzs földi ág

    A bejegyzés trackback címe:

    https://azsiaport.blog.hu/api/trackback/id/tr84937335

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    cyan 2009.02.13. 19:35:17

    Jó lenne tudni, most épp milyen év van Kínában?
    Tavaly patkány volt, most? És mondjuk 2100-ban mi lesz? Ezt is beleprogramozhatnák a naptárba :)))

    cyan 2009.02.13. 19:39:12

    Közben rájöttem (?) Földi ág: bivaly lenne? Öööö, laikusoknak kicsit egyértelműbbé kéne tenni. Én, mint nem hozzáértő, csak azt tudom, a kínaiak években számolják az állatjegyeket, tavaly patkány, most bivaly éve van... A többiről most hallok (olvasok) először :)

    aáb · http://azsiaport.hu 2009.02.14. 00:39:54

    Igen, most bivaly év van, majd próbáljuk valahogy egyértelműbbé tenni, meg csiszolgatni a kinézetét is.

    cyan 2009.02.14. 08:35:53

    Köszi, majd még nézelődök itt is, meg a blogodon is. Nagyanyám türkológus volt, nagyapám meg sinológus. Érdekel hobbi szinten a téma. Sajna én nem lettem nyelvész, semmi affinitásom a nyelvekhez :((

    süti beállítások módosítása