babtabla.hu
A távol-keleti üzleti és kulturális környezetben szerzett évtizedes tapasztalatunkkal segítjük a hazai vállalkozók, vállalatok és magán-
személyek ázsiai partnereikkel
történő kapcsolatfelvételét, kapcsolattartását.
  • REFERENCIÁK
  • Szolgáltatásaink

    Médiamegjelenések

    Nincs megjeleníthető bejegyzés.

    Munkatársaink és elérhetőségeink

    képek

    Taiwan Calling

    2010.12.17. 14:49

    2010. december 16. és 2011. február 13. között a Műcsarnokban valamint 2010. december 16. és 2011. március 6. között a Ludwig Múzeumban tekinthetők meg a THE PHANTOM OF LIBERTY illetve a NO MAN’S ISLAND című, a kortárs tajvani művészetet bemutató kiállítások. A párizsi Institute of Taiwanese Culture és a Tajvani Kulturális Iroda partnereként, a Műcsarnok és a Ludwig Múzeum nagyszabású, méreteivel és koncepciójával Európában is egyedülálló közös projektjének célja a kortárs tajvani művészet bemutatása, kulturális identitásának megismertetése.

     

    A kiállítások kínai nyelvű anyagainak, katalógusának, feliratainak fordításában az azsiaport.hu is részt vett, a Műcsarnokban rendezett megnyitó angol illetve kínai nyelvű tolmácsolását szintén az azsiaport.hu bonyolította le. A kiállítást Petrányi Zsolt, a Műcsarnok illetve Bencsik Barnabás, a Ludwig Múzeum igazgatója nyitotta meg. A tárlatokat tajvani részről  Chen Chih-cheng (陳志誠) a párizsi Tajvani Kulturális Központ igazgatója és Huang Tsai-lang (黃才郎), a Tajvani Nemzeti Szépművészeti Múzeum igazgatója mutatta be, a budapesti Tajpej Képviseleti Iroda képviselet-vezetője, Marietta Kao Liau asszony pedig beszédében méltatta a magyar és tajvani múzeumok eddig példa nélkül álló együttműködését.

    A kortárs művészek környezetükről, társadalmi, kulturális közegükről mindig a legaktuálisabb olvasatot adják. Ezért kortárs műveken keresztül nyerni betekintést egy számunkra nagy valószínűséggel ismeretlen kultúrába nagyon izgalmas felfedezéseket ígér. Erre adódik most lehetőség Budapest két legnagyobb kortárs művészeti helyszínén, a Műcsarnokban, valamint a Ludwig Múzeumban, ahol a tajvani kortárs művészet legnagyobb szabású európai bemutatkozásának keretében közel 30 alkotó munkáján keresztül kaphatunk képet napjaink tajvani képzőművészetéről. A geopolitikai környezetből adódóan a szigetország képzőművészeit jellemzően a nyelv, a pozíció, az identitás, a migráció, a globális és lokális gazdaság, valamint a tradíció jelen idejű kifejezésének lehetőségei foglalkoztatják. Mindez akarva-akaratlanul is rokonítható az utóbbi évtizedek Magyarországának európai helyzetkeresésével, s reményeink szerint hozzájárulhat a kiállítások értő befogadásához. A két nagyszabású és látványos válogatás törzsanyagát a közép- és fiatal generációs alkotók világlátását markánsan érzékeltető videók, installációk és fényképek alkotják. A kiállítások talán legfontosabb célja, hogy megmutassa, mi teszi Tajvan művészetét eltérővé a régió, elsősorban Kína és Japán művészetétől, és a néző állításokat tudjon megfogalmazni arról, milyen is a tajvani művészet. A Ludwig Múzeumban megvalósuló Határtalan sziget című kiállítás a mai sokszínű tajvani társadalomban felmerülő történelmi, szociális, etnikai, politikai és kulturális kérdések képzőművészeti reflexióit mutatja be a második világháború után született, egymást követő tajvani művészgenerációk munkásságán keresztül.

    forrás: mucsarnok.hu

    Szólj hozzá!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://azsiaport.blog.hu/api/trackback/id/tr152548410

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.

    süti beállítások módosítása