babtabla.hu
A távol-keleti üzleti és kulturális környezetben szerzett évtizedes tapasztalatunkkal segítjük a hazai vállalkozók, vállalatok és magán-
személyek ázsiai partnereikkel
történő kapcsolatfelvételét, kapcsolattartását.
 • REFERENCIÁK
 • Szolgáltatásaink

  Médiamegjelenések

  Nincs megjeleníthető bejegyzés.

  Munkatársaink és elérhetőségeink

  képek

  Európa rádió: Kínai szak indul a KRE-n

  2020.02.11. 16:49

  Letöltés (mp3): 2020.02.11.

  Forrás: europaradio.hu

   

  Szólj hozzá!

  Címkék: média kínai 2020 KRE kínai szak


  fuggoagy.hu

  Ázsia legnagyobb tavaszi elektronikai vására

  2017.04.08. 22:03

  A Hongkongi Kereskedelmi Fejlesztési Tanács által szervezett HKTDC Hongkongi Elektronikai Vásárra (tavaszi kiadás) a Nemzetközi ITC Expoval egyidejűleg kerül sor a Hongkongi Kongresszusi- és Kiállítóközpontban (Hongkong Convention and Exhibition Centre) 2017. április 13 - 16 között. A 14. alkalommal megnyíló két vásár lehetőséget kínál több mint 3400 kiállító számára arra, hogy bemutathassák a legújabb elektronikai termékeiket és csúcstechnológiás ICT-megoldásaikat a világ minden tájáról érkező vásárlóknak. 2016-ban a vásárok 145 országból és régióból érkező, közel 93 000 vásárlót vonzottak.

  Hongkong elektronikai iparága a város legnagyobb kereskedelmi exportszerzője, és 2016 első 11 hónapjában 271,6 milliárd USD-nek megfelelő bevételt ért el, 1,3%-kal többet, mint 2015 hasonló időszakában. Benjamin Chau a HKTDC ügyvezető igazgató-helyettese elmondta, hogy „a HKTDC minden évben, a vásárlók beszerzési időszakaihoz illeszkedően szervezi meg tavaszi és az őszi elektronikai vásárokat áprilisban és októberben. Mindkét elektronikai vásár a legnagyobb elektronikai vásár Ázsiában.

  Alakuló startup zóna

  A startup vállalkozások növekvő erőt jelentenek a gazdasági diverzitás ösztönzésében. Idén tavasztól a Hall 3F-G Concourse ad helyet az új Startup zónának, ahol az újonnan alakult elektronikai- vagy ICT területen működő startup cégek mutathatják be innovatív megoldásaikat a szakmai befektetők számára.

  A virtuális valóság-zóna bemutatkozása a Tavaszi Elektronikai Vásáron

  Az új Tech Hall (Hall 5F-G) négy tematikus zónára csoportosítva mutatja be a legújabb technológiákat: „Virtual reality” zóna, a „Connected Home” zóna; a „Robotics & Unmanned Tech” zóna és a „Wearable Electronics” zóna. A tavaly októberben megtartott Hongkongi Elektronikai Vásár (őszi kiadás) ideje alatt a HKTDC független felmérést végeztetett. A felmérés során több mint 1000 kiállítóval és  vásárlóval készítettek interjút az elektronikai piac kilátásairól és a terméktrendekről. A felmérés eredménye szerint a válaszadók több mint 70 százaléka gondolja úgy, hogy a virtuális valóságot, valamint a kibővített valóságot (Augmented Reality, AR) teremtő eszközök és alkalmazások iránti igény, illetve azok piaci potenciálja „ígéretes” vagy „nagyon ígéretes” az elmúlt két évet tekintve. A piaci igény kielégítése érdekében indul be az új virtuális valóság zóna idén tavasszal a vásáron, amelyen többféle VR headsetet és más hasonló technológiát, valamint VR videókamerákat mutatnak majd be.

   

  A vásárok weboldalai: 

  Hong Kong Electronics Fair Spring 2017 www.hktdc.com/hkelectronicsfairse

  International ICT Expo 2017 www.hktdc.com/ictexpo

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína üzlet expo vásár kiállítás kereskedelem kínai hongkong export külkereskedelem azsiaport HKTDC


  Világmárkák a Hongkongi Optikai Vásáron novemberben

  2014.10.15. 11:23

  hkof.JPG

  A divatos szemüvegek legújabb globális trendjei lesznek láthatók Ázsia legelőkelőbb iparági platformján, a HKTDC Hong Kong Optikai Vásáron, melyet a Hongkongi Kongresszusi és Kiállítási Központban rendeznek 2014. november 5-7. között. Hongkong Olaszország és Kína után a világ harmadik legnagyobb szemüveg- és szemüvegkeret-exportőre. A HKTDC Hongkongi Optikai Vására 2013-ban rekordszámú kiállítót vonzott - 700 kiállítót 26 országból és régióból - és 100 ország csaknem 14, 000 szakmai látogatóját fogadta. A 2014-es vásár tartja magát a növekedés hagyományához, és továbbra is az iparág legnagyobb éves eseménye.

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína üzlet gazdaság expo vásár kiállítás ázsia kereskedelem hongkong export import szakvásár szakkiállítás azsiaport


  116. Kantoni Vásár

  2014.10.15. 10:54

   

   

   A vásár három szakaszának időpontjai az alábbiak:

  Első szakasz: október 15-19.
  Második szakasz: október 23-27.
  Harmadik szakasz: október 31- november 4.

  A Kantonba érkező magyar vendégek tájékozódását segíti Káplár Balázs Kanton Kalauz című, ingyenesen letölthető kiadványa.

  A Pazhou csarnokok címe: 380 Yue Jiang Zhong Road, Guangzhou

  A taxisnak ezt a címet lehet mutatni: 广州海珠区阅江中路380号琶洲展馆 (ha számítógépén nem jelenik meg a kínai írás, állítsa be a kelet-ázsiai nyelvek támogatását)

  A vásárról szóló további információkkal kapcsolatban (repülőjegy, szállás, tolmácsolás, regisztráció stb.) itt érdeklődhet.

  A 114. Kantoni Vásár teljes terméklistája magyarul kizárólag itt, az azsiaport.hu (http://azsiaport.hu, illetve http://azsiaport.hu/vasar) oldalain olvasható:

  A kiállítás részletes termékskálájáért lapozzon!

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína üzlet gazdaság expo vásár kiállítás ázsia china kanton kereskedelem kínai fair 2014 import canton guangzhou azsiaport


  A 115. Kantoni vásár menetrendje

  2014.04.17. 10:48

   A 2014 tavaszi, 115. Kantoni Vásár három szakaszának időpontjai az alábbiak:

  Első szakasz: április 15-19.
  Második szakasz: április 23-27.
  Harmadik szakasz: május 1-5.

  A szállás- és repülőjegy-foglalásnál érdemes figyelembe venni, hogy a harmadik szakasz egybeesik a május 1-i hivatalos ünneppel, amikor a belföldi utazók özönlik el Kínát, igencsak megnehezítve a foglalási lehetőségeket.

  A Kantonba érkező magyar vendégek tájékozódását segíti Káplár Balázs Kanton Kalauz című, ingyenesen letölthető kiadványa.

  A Pazhou csarnokok címe: 380 Yue Jiang Zhong Road, Guangzhou

  A taxisnak ezt a címet lehet mutatni: 广州海珠区阅江中路380号琶洲展馆 (ha számítógépén nem jelenik meg a kínai írás, állítsa be a kelet-ázsiai nyelvek támogatását)

  A vásárról szóló további információkkal kapcsolatban (repülőjegy, szállás, kínai nyelvű tolmácsolás, regisztráció stb.) itt érdeklődhet.

  A 115. Kantoni Vásár teljes terméklistája magyarul kizárólag itt, az azsiaport.hu (http://azsiaport.hu, illetve http://azsiaport.hu/vasar) oldalain olvasható:

  A kiállítás részletes termékskálájáért lapozzon!

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína üzlet gazdaság expo vásár kiállítás china kanton kereskedelem fair 2014 export import canton guangzhou azsiaport kantoni vásár


  A legújabb trendek a Hongkongi Tavaszi Elektronikai Vásáron

  2014.03.12. 15:52

  HKEF(Spring).JPG2014-ben a legújabb elektronikai és technológiai trendekre Ázsia legnagyobb tavaszi elektronikai vásárán, a HKTDC Hongkongi Tavaszi Elektronikai Vásáron és a HKTDC Nemzetközi ICT Expón fog fény derülni. Tavaly ezek az évente megrendezésre kerülő rendezvények több mint 90.000 vásárlót vonzottak a világ minden tájáról. 2014-ben a két ikervásár több mint 3250 kiállítónak biztosít majd nemzetközi platformot, amelyen azok bemutathatják legújabb elektronikai termékeiket és modern információs- és kommunikációs technológiai szolgáltatásaikat a világ négy sarkából érkező potenciális üzleti partnereiknek.

  Az immár tizenegyedik alkalommal megrendezendő HKTDC Hongkongi Tavaszi Elektronikai Vásár és a HKTDC Nemzetközi ICT Expo egy időben várja vendégeit a Hongkongi Kongresszusi és Kiállítási Központban 2014. április 13-tól 16-ig. Benjamin Chau úr, a HKTDC vezérigazgató helyettese így fogalmazott: „Manapság egyre több innovatív elektronikai eszköz és technológiai szolgáltatás lép be az életünkbe. A következő Elektronikai Vásáron ezért három új termékzónát indítunk, ezek a következők lesznek: 3D nyomtatás, Babatechnológia és i-Világ, míg az ICT Expón két új zóna várja a látogatókat, a „Telekommunikáció, hálózatok és adatközpontok” és a „Mobil- és digitális marketing”. A kiállítók és vásárlók, akik idén ellátogatnak erre a globálisan is vezető szintű platformra, új termékkategóriákat ismerhetnek meg, és ezek segítségével bővíthetik vállalkozásukat."

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína üzlet expo vásár kiállítás kereskedelem hongkong elektronika 2014 import szakvásár szakkiállítás azsiaport HKTDC


  Holdújév

  2014.01.30. 11:38

  A Ló Év kezdetén, 2014. február 1-én az azsiaport.hu munkatársa, Monori Gábor is előadást tart a Holdújév Fesztiválon, "Kortárs generációk a Távol-Keleten" címmel.

  A nagyszabású rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk a budapesti Millenárisra! Az egész napos kulturális esemény a Szubjektív Értékek Alapítvány és a Kínai Művészeti Központ szervezésében, valamint az Európai Integrációs Alap támogatásával valósul meg. A programról a http://holdujev.hu/ oldalon tudható meg minden részlet.

  Szólj hozzá!

  Címkék: millenáris holdújév


  Nagy Kínai Újévi Hangverseny február 3-án a Művészetek Palotájában

  2014.01.27. 22:53

  Nagy Kínai Újévi hangverseny a Müpában
  A Holdújév a lehető legfontosabb ünnep Kínában – és a világon is, hiszen hozzávetőlegesen a Föld közel harmada ünnepel ezeken a napokon.  A Holdújév időpontja minden évben más napokra esik, bonyolult módszerrel számítják ki a pontos dátumokat, az viszont biztos, hogy az ünnep mindig január 21. és február 21. közé esik. Az újévi ünnepkör eleinte hagyományosan tizenöt napig tartott, manapság azonban lerövidült - Kínában az emberek általában csak pár napot kapnak, hogy méltóképp köszönthessék az új esztendőt, amely idén január 31. napján köszönt be.

  Szólj hozzá!


  Őszi/téli Hongkongi Divathét és Hongkongi World Boutique

  2013.12.21. 11:03

  FWFW - Fairground.jpgŐszi/téli Hongkongi Divathét és Hongkongi World Boutique Nemzetközi divattervezők és globális beszállítók Ázsia legnagyobb szabású divatvásárán 2014 januárjában Ázsia legnagyobb szabású divateseményét, a HKTDC Őszi/Téli Hongkongi Divathetet 2014. január 13-16 között egy időben tartják a HKTDC Hongkongi World Boutique Vásárral a Hongkongi Kongresszusi és Kiállítási Központban. A két vásár a divatvilág legújabb trendjeinek bemutatása mellett üzleti lehetőségek széles tárházát is kínálja majd.

  A több mint 40 éves múltra visszatekintő Hongkongi Őszi/Téli Divathét ismét a divatvilág legújabb kollekcióit és a legdivatosabb terveket és termékeket mutatja be az érdeklődőknek. A 45. Hongkongi Divathétre mintegy 1500 kiállítót várnak 15 országból és régióból, és a vásáron új zónák is bemutatkoznak – Sportruházat, Csomagolás és dizájn, Gyapjú és kasmír, melyek a vásárlók visszajelzései alapján eddig hiányoztak a vásár palettájáról, de nagy érdeklődésre tarthatnak számot a versengő piaci környezetben.

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína üzlet divat expo vásár kiállítás ázsia kereskedelem hongkong fair 2014 import azsiaport HKTDC


  Nyereség a Távol-Keleten? Nem lehetetlen!

  2013.12.03. 23:41

  Fenti címmel jelent meg a Piac és Profit gazdasági portál munkatársunkkal, Monori Gáborral készített interjúja.

  A teljes cikk ide kattintva olvasható.

  Szólj hozzá!

  Címkék: média interjú üzlet gazdaság ázsia külkereskedelem azsiaport 2013 monori gábor távol-kelet


  Legyen ott a 10. FDI World Forum-on Sanghajban!

  2013.10.17. 22:47

  fdi.jpgIdén tizedik alkalommal rendezik meg a "The WORLD FORUM for Foreign Direct Investment" eseményt. 
  A háromnapos fórum ezúttal Sanghajban, november 11-én kezdődik. Magyar vonatkozású érdekesség, hogy ez alkalommal Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár is az előadók között lesz. 
  A befektetési konferencia a kormányzati és ipari kapcsolatokat helyezi előtérbe. 
  A magyar előadó a kormányzat szerepéről értekezik, külföldi vállalatok magyarországi terjeszkedése esetében. 
  További felszólalóként Terry Branstad amerikai kormányzót, a Nestlé kínai igazgatóját, az Embraer repülőgépgyár kínai elnökét valamint egy csomagolóipari vezetőt hallgathatják meg az érdeklődők. A letölthető részletes program a felsoroltak mellett sok más előadást is kínál.

  Regisztrálni a http://www.worldforumforfdi.com/ oldalon keresztül lehet 600 és 1600 angol font közötti díjfizetés ellenében. 
  A rendezvény szervezője a programot részben egy luxushajón tervezi lebonyolítani. 

  Helyszín: Shanghai, Kína 
  Időpont: 2013. november 11-13. 

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína politika üzlet befektetés kereskedelem sanghaj shanghai export import azsiaport 2013


  Hívja meg ismerősét a 114. Kantoni Vásárra

  2013.10.11. 01:13

   

  A 114. Kantoni Vásáron újdonságként kiterjesztik a már eddig is működő 'Regular Buyer inviting Buyer' elnevezésű programot. Az akcióban a vásár már korábban regisztrált látogatói meghívót küldhetnek ismerőseiknek, akik új regisztráltként, ingyenesen vehetnek részt a rendezvényen, ráadásul mind a meghívó, mind a meghívott további kedvezményekben részesülhet.

  A vásár szervezői változtatásokat vezetnek be az ingyenes interneteléréssel kapcsolatban is. A továbbra is ingyen elérhető WiFi szolgáltatás esetében a felhasználók három órás időkorláttal számolhatnak, amelyet akár több szakaszban is felhasználhatnak. A hozzáféréshez a kitűzőn található regisztrációs szám is szükséges, ez lesz a felhasználói név. Akiknek korlátlan WiFi-elérésre van szükségük, azok 150 RMB-s díjazás ellenében vásárolhatják meg a szolgáltatást, amely az egész kiállítási szakaszra érvényes.

  A vásár három szakaszának időpontjai a szokásosak:

  Első szakasz: október 15-19.
  Második szakasz: október 23-27.
  Harmadik szakasz: október 31- november 4.

  A Kantonba érkező magyar vendégek tájékozódását segíti Káplár Balázs Kanton Kalauz című, ingyenesen letölthető kiadványa.

  A Pazhou csarnokok címe: 380 Yue Jiang Zhong Road, Guangzhou

  A taxisnak ezt a címet lehet mutatni: 广州海珠区阅江中路380号琶洲展馆 (ha számítógépén nem jelenik meg a kínai írás, állítsa be a kelet-ázsiai nyelvek támogatását)

  A vásárról szóló további információkkal kapcsolatban (repülőjegy, szállás, tolmácsolás, regisztráció stb.) itt érdeklődhet.

  A 114. Kantoni Vásár teljes terméklistája magyarul kizárólag itt, az azsiaport.hu (http://azsiaport.hu, illetve http://azsiaport.hu/vasar) oldalain olvasható:

  A kiállítás részletes termékskálájáért lapozzon!

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína üzlet gazdaság expo vásár kiállítás ázsia china kanton kereskedelem kínai import canton guangzhou azsiaport 2013 canton fair kantoni vásár


  20. Hongkongi Tavaszi-Nyári Divathét

  2013.07.01. 12:01

  HKFW.JPGA 20. HKTDC Hongkongi 2014-es Tavaszi/Nyári Divathétre 2013. július 8-11 közt kerül sor a Hong Kong Convention and Exhibition Centre központban, témája pedig: Sweet Fashionland. A divathéten közel 30 esemény lesz, divatbemutatók, szemináriumok és divattal kapcsolatos előadások, utóbbiakon nemzetközi trendelőrejelző ügynökségek, helyi intézmények és az ipar képviselői, továbbá híres stylistok és tervezők előadásait lehet meghallgatni, az események igazi bepillantást engednek a divatszakmába.

  A kiállításon hét egyedülálló bemutatót fognak tartani, a négynapos vásár idején további nyolc különböző divatbemutatón lehet majd új ruhákat és kiegészítőket megcsodálni – Kínából, Hongkongból, Olaszországból, Japánból, Lengyelországból, Oroszországból és Tajvanból. Ezen felül a The Federation of Hong Kong Footwear is bemutatja a „Cipőkút” projekt győztes darabjait.

  A szemináriumok igazi nehézsúlyú előadói és műsorvezetői között ott lesz Catriona Macnab, a WGSN vezető kreatív igazgatója, aki a 2014/15-ös makrotrendekről osztja majd meg véleményét a közönséggel, vagy Marco Chan, a londoni, milánói és párizsi nemzetközi divathetek veterán hajstylist-ja és az első ázsiai fodrász, aki megjelent az „America’s Next Top Model” című televíziós műsorban.

  A divatszakma legújabb technológiai újításait az „iDummy” névre keresztelt robot-próbababa rendszer bemutatója képviseli.

  A magyar látogatókat is érdekelheti a Kis Rendelések Zónája, ahol több mint 120 kiállító termékeiből lehet válogatni, ez a szekció azoknak a vásárlóknak szól, akik csak kis mennyiségben szándékoznak vásárolni.

  A 20. Hongkongi Tavaszi-Nyári Divathét teljes terméklistája magyarul itt, az azsiaport.hu (http://azsiaport.hu, illetve http://azsiaport.hu/vasar) oldalain olvasható:

  A kiállítás részletes termékskálájáért lapozzon! 

  Szólj hozzá!

  Címkék: kreatív üzlet gazdaság divat expo vásár kiállítás ázsia hongkong fair export import ruhaipar azsiaport


  Hazai sikerek kínai támogatással

  2013.05.30. 14:31

  cecz.JPGLeginkább a hazai KKV-k számára elérhető egymilliárd forintos induló tőkéjű kereskedelmi fejlesztési alap létrehozását jelentette be Budapesten 2013. május 30-án a CECZ (Central European Trade and Logistics Cooperation Zone Co., Ltd.) Közép-európai Kft. igazgatója Takács Zsolt. Ezt a lehetőséget legjobban a hazai külkereskedő KKV-k használhatják ki kínai partnerek bevonásával, egy joint venture üzleti modellen keresztül. A projekt azt a középtávú célt is szolgálja, melyen keresztül Magyarország a kínai kereskedelem európai terjesztési központjává is válik, ezzel páratlan üzleti lehetőséget kínálva a magyar vállalkozói szektornak a nemzetközi növekedésre. Ez az egyedülálló projekt a Kínai Kereskedelmi Minisztérium (MOFCOM) és szervezetei bevonásával és támogatásával jött létre. A június 13-án nyíló „China SMart Expo 2013” háromnapos üzleti eseménysorozat keretében lesz lehetőség a személyes találkozásra a projekt vezetőivel.

  IMAG0705.jpgforrás: cecz.hu

  2013. június 13-15. között a Budapest China Mart-ban (BCM) épületében kerül megrendezésre a  China SMart Expo 2013 háromnapos kiállítás, vásár és konferencia programsorozat. A KKV-k számára elérhető egymilliárd forintos induló tőkéjű kereskedelmi fejlesztési alap létrehozásáról, az alaphoz kapcsolódó üzleti modellekről és tenderekről is tájékozódhatnak a programsorozat látogatói. A hazai és a régióban kereskedő magyar KKV-k és külföldi szereplők számára a „China SMart Expo 2013”-on mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy személyesen is találkozzon jövendőbeli kínai partnerével. Az eseményt egy szakmai konferencia, valamint lakossági nap is kiegészít majd.

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína üzlet gazdaság konferencia vásár kiállítás kereskedelem export azsiaport 2013 budapest china mart


  A 113. Kantoni Vásár programja

  2013.04.11. 15:02

   A 2013 tavaszi, sorrendben pedig a 113. Kantoni Vásár három szakaszának időpontjai az alábbiak:

  Első szakasz: április 15-19.
  Második szakasz: április 23-27.
  Harmadik szakasz: május 1-5.

  A szállás- és repülőjegy-foglalásnál érdemes figyelembe venni, hogy a harmadik szakasz egybeesik a május 1-i hivatalos ünneppel, amikor a belföldi utazók özönlik el Kínát, igencsak megnehezítve a foglalási lehetőségeket.

  A Kantonba érkező magyar vendégek tájékozódását segíti Káplár Balázs Kanton Kalauz című, ingyenesen letölthető kiadványa.

  A Pazhou csarnokok címe: 380 Yue Jiang Zhong Road, Guangzhou

  A taxisnak ezt a címet lehet mutatni: 广州海珠区阅江中路380号琶洲展馆 (ha számítógépén nem jelenik meg a kínai írás, állítsa be a kelet-ázsiai nyelvek támogatását)

  A vásárról szóló további információkkal kapcsolatban (repülőjegy, szállás, kínai nyelvű tolmácsolás, regisztráció stb.) itt érdeklődhet.

  A 113. Kantoni Vásár teljes terméklistája magyarul kizárólag itt, az azsiaport.hu (http://azsiaport.hu, illetve http://azsiaport.hu/vasar) oldalain olvasható:

  A kiállítás részletes termékskálájáért lapozzon!

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína utazás kiállítás ázsia kanton fair export import canton guangzhou azsiaport 2013 canton fair kantoni vásár


  Hong Kong Electronics Fair-International ICT Expo

  2013.03.05. 14:05

  HKICTExpo.JPG

  HKEF.JPG

  A globális elektronika és technológiai iparág körében egyre nagyobb az érdeklődés és a várakozás Ázsia legnagyobb tavaszi elektronikai vására – a  Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács (HKTDC) által rendezett Hongkongi Elektronikai Vásár (Hong Kong Electronics Fair-Spring Edition) és a HKTDC Nemzetközi ICT Expója iránt. 2012-ben a két esemény több mint 86000 látogatót vonzott. 2013-ban több mint 3000 kiállítót várnak szerte a világból, akik a legújabb elektronikai termékekkel, a legfrissebb információkkal, valamint  kommunikáció technológiai termékekkel és szolgáltatásokkal várják az érdeklődőket. 

  A Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács (HKTDC) által szervezett vásárokra a Hongkongi Kongresszusi és Kiállító Központban kerül sor 2013. április 13-16. között. 

  A sok népszerű zóna mellett az 5FG és a 3FH csarnokokban a vásárlók és az iparági szereplők egyaránt megtalálhatják a legújabb termékajánlatokat.

  A vásár egyik fő attrakciója a Hírességek Csarnoka (Hall of Fame), mely olyan nagy neveket vonultat fel, mint a Coby, a Coway, a Lenco, és a TELEFUNKEN. Három nemzeti pavilon ad otthont a Kínából, Koreából és Tajvanról érkező kiállítóknak. 

  A mobil alkalmazások, a telekommunikáció, a multimédia, az internet és a digitalizáció legújabb megoldásait az ICT Expo mutatja be. Az expón külön figyelmet szentelnek a helyi intézetek és szervezetek saját innovációinak. Az iparági szereplők szempontjából sok egyéb, a felhő alapú számítástechnikával, okostelefon és tablet technológiával kapcsolatos frissítés is érdeklődésre tarthat számot.

  Az új termékek mellett a Tavaszi Elektronika Vásáron ismét megtalálható lesz a Kismennyiségű Vásárlási Zóna (Small-Order Zone). A kisebb mennyiségek iránt érdeklődő vásárlók több mint 300 beszállító mintegy 1000 terméke közül válogathatnak ebben a zónában, a minimum rendelési mennyiség és ár ismeretében.

  A termékbeszerzés mellett a látogatók és a vásárlók sok érdekes eseményen, például szemináriumokon és fogadásokon is részt vehetnek a vásár időtartama alatt. A szemináriumok fő témái között a legújabb fogyasztói elektronika termékek, környezetbarát termékek, technológiai újítások, valamint az elektronikai cikkek exportálására vonatkozó törvények és szabályozások említhetők.A vásárról szóló további információkkal kapcsolatban (repülőjegy, szállás, tolmácsolás, regisztráció stb.) itt érdeklődhet.

  A Hong Kong Electronics Fair és az International ICT Expo teljes terméklistája magyarul kizárólag itt, az azsiaport.hu (http://azsiaport.hu, illetve http://azsiaport.hu/vasar) oldalain olvasható:

  A kiállítás részletes termékskálájáért lapozzon! 

  Szólj hozzá!

  Címkék: mobil üzlet gazdaság vásár kiállítás china hongkong elektronika vasar azsiaport 2013 mobilkommunikáció IT ICT HKTDC


  Boldog kígyó évet!

  2013.02.08. 15:37

  A hagyományos holdújévi képeslapunkat ezúttal is letölthetik az azsiaport.hu oldaláról. Idén az ázsiai országokban a tradicionális holdnaptár szerint a kígyó éve következik, az újév kezdete pedig február 10-ére esik. Képeslapunkkal kívánunk minden jót az új évre hazai és külföldi partnereinknek. Az üdvözlőlap innen érhető el.

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína üzlet kultúra ázsia újév kereskedelem kínai azsiaport 2013 gazdság


  Kisebb változások a 112. Kantoni Vásáron

  2012.10.04. 09:57

  A 112. Kantoni Vásár szervezői a tavaszi tapasztalatok alapján új rendszert vezetnek be a vásár területén használható ingyenes WiFi szolgáltatásban. A közzétett tervek szerint az eddigi korlátlan és ingyenes hozzáférés napi két órára korlátozódik, aki ezen felül használná a szolgáltatást, az egyszeri 150 RMB-s befizetéssel az egész adott vásári szakaszra megválthatja a korlátlan hozzáférést. Ezzel az intézkedéssel a korábbi túlterheltséget igyekeznek megszüntetni.

  Egy kisebb változás, hogy az eddig az építőipari gépek kültéri szektorába tartozó szivattyú szekció a kisméretű munkagépek szektorába költözik.

  A vásár három szakaszának időpontjai a szokásosak:

  Első szakasz: október 15-19.
  Második szakasz: október 23-27.
  Harmadik szakasz: október 31- november 4.

  A Kantonba érkező magyar vendégek tájékozódását segíti Káplár Balázs Kanton Kalauz című, ingyenesen letölthető kiadványa.

  A Pazhou csarnokok címe: 380 Yue Jiang Zhong Road, Guangzhou

  A taxisnak ezt a címet lehet mutatni: 广州海珠区阅江中路380号琶洲展馆 (ha számítógépén nem jelenik meg a kínai írás, állítsa be a kelet-ázsiai nyelvek támogatását)

  A vásárról szóló további információkkal kapcsolatban (repülőjegy, szállás, tolmácsolás, regisztráció stb.) itt érdeklődhet.

  A 112. Kantoni Vásár teljes terméklistája magyarul kizárólag itt, az azsiaport.hu (http://azsiaport.hu, illetve http://azsiaport.hu/vasar) oldalain olvasható:

  A kiállítás részletes termékskálájáért lapozzon!

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína üzlet vásár kiállítás ázsia china kereskedelem 2012 fair export canton guangzhou azsiaport canton fair kantoni vásár


  2012 HKTDC Hong Kong International Wine & Spirits Fair

  2012.08.05. 15:16

  HKWSF.jpgA HKTDC idén november 8-10 között rendezi meg az 5. Hongkongi Nemzetközi Bor- és Szeszesital-Vásárt a Hongkongi Kiállítási és Konferencia Központban, ahová több, mint 900 kiállítót várnak különféle termékek és szolgáltatások bemutatásához (szeszes-, üdítőitalok, kiegészítők, szerszámok, borcímkézés, palackozás, csomagolás, tárolás, logisztika, borképzés és borturizmus).

  Az előrejelzések szerint 2017-re az ázsiai piac borfogyasztása 27 milliárd USD-ra fog emelkedni. A Nemzetközi Bor- és Szeszesital-felmérés előrejelzése szerint 2011-2016 között az Ázsia-Csendes-óceáni térségben lehet a leggyorsabb növekedésre számítani. 2011-ben 11 magyar cég is részt vett a kiállításon a magyar nemzeti pavilonban.

  2011-ben Hongkong teljes borászati importja elérte az 1,3 milliárd USD-t, ami 40%-os emelkedést jelent a megelőző évhez képest. Ezek a számok szintén megerősítik Hongkong ázsiai borkereskedelmi központi státuszát, amelyet az ipari résztvevők és a nemzetközi média is elismer.

  A vásárról szóló további információkkal kapcsolatban (repülőjegy, szállás, tolmácsolás, regisztráció stb.) itt érdeklődhet.

  A Hong Kong Int'l Wine and Spirits Fair 2012 teljes terméklistája magyarul kizárólag itt, az azsiaport.hu (http://azsiaport.hu, illetve http://azsiaport.hu/vasar) oldalain olvasható:

  A kiállítás részletes termékskálájáért lapozzon! 

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína sör expo kiállítás bor hongkong 2012 szesz export import boripar szeszipar azsiaport


  Kínai olimpiai bajnok Budapesten

  2012.05.08. 19:18

  Update: íme az elkészült és a Jaguar honlapján közzétett film:

   

  A 2008-as pekingi olimpia egyéni kardvívóbajnokával, Zhong Mannal forgat reklámfilmet Magyarországon a Jaguar. A luxuskocsimárka erősíteni igyekszik kínai pozícióját, ezért a nemrég meghirdetett és az angol „alive” jelszóval útjára indított reklámhadjáratához a népszerű kínai sportolót választotta egyik reklámarcául. Zhong 2008-ban a sportág történetében először nyert Kínának egyéni aranyat kardvívásban. Mivel a kínai válogatott jelentős része részt vesz a Budapesten rendezett Világkupán, kézenfekvő volt, hogy a reklámfilm is itt készüljön. A forgatás a városi forgalomban, illetve a Honvéd Dózsa György úti vívótermében zajlott, a filmet pedig hamarosan bemutatják Kínában, ahol ezáltal nemcsak a luxusmárka, hanem háttérként Budapest is részesedhet a népszerűsítő kampány előnyeiből.

  A forgatás magyar kivitelezője a Pioneer Productions, a kínai-angol tolmácsolási és fordítási feladatokat az azsiaport.hu végzi.

  Szólj hozzá!

  Címkék: média kína reklám film sport üzlet autó jaguar olimpia ázsia kereskedelem 2012 azsiaport zhong man


  Kantoni Vásár 111-edszer

  2012.04.13. 11:30

  A Kantoni Vásár szervezői idén folytatják a tavaly kísérleti jelleggel beindított kampányukat, melynek során a vásár rendszeres látogatói ajánlhatják a rendezvényt olyan ismerőseiknek, akik még nem vettek részt korábban az eseményen. A 'Regular Buyer Recommending New Buyer' elnevezésű program mind a régi, rendszeres, mind az újonnan érkező résztvevőknek különböző kedvezményeket kínál: előbbiek közül a legjobbak megjelenhetnek a vásár honlapján, utóbbiak pedig mentesülhetnek a belépő költségei alól.

  A vásár három szakaszának időpontjai a már megszokottak:

  Első szakasz: április 15.-19.
  Második szakasz: április 23.-27.
  Harmadik szakasz: május 1.-5. 

  A szállás- és repülőjegy-foglalásnál érdemes figyelembe venni, hogy a harmadik szakasz egybeesik a május 1-i hivatalos ünneppel, amikor a belföldi utazók özönlik el Kínát, igencsak megnehezítve a foglalási lehetőségeket.

  A Kantonba érkező magyar vendégek tájékozódását segíti Káplár Balázs Kanton Kalauz című, ingyenesen letölthető kiadványa.

  A Pazhou csarnokok címe: 380 Yue Jiang Zhong Road, Guangzhou

  A taxisnak ezt a címet lehet mutatni: 广州海珠区阅江中路380号琶洲展馆 (ha számítógépén nem jelenik meg a kínai írás, állítsa be a kelet-ázsiai nyelvek támogatását)

  A vásárról szóló további információkkal kapcsolatban (repülőjegy, szállás, tolmácsolás, regisztráció stb.) itt érdeklődhet.

  A 111. Kantoni Vásár teljes terméklistája magyarul kizárólag itt, az azsiaport.hu (http://azsiaport.hu, illetve http://azsiaport.hu/vasar) oldalain olvasható:

  A kiállítás részletes termékskálájáért lapozzon! 

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína üzlet vásár kiállítás ázsia china kanton kereskedelem 2012 export import canton guangzhou azsiaport


  A fókuszban: Kína. A Hungary Business Society találkozója

  2012.03.24. 11:48

  A LinkedIn professzionális közösségi hálózat egyik leggyorsabban fejlődő magyar csoportja, a Hungary Business Society szokásos havi találkozóját márciusban Kína és a magyar vállalatok kínai lehetőségei témakörének szentelte. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői voltak:
   
  Apatóczky Ákos Bertalan (Azsiaport.hu),
  Bánki Tamás (Hungary Business Society)
  Daniel Koval (HeadsUp),
  Paul Lacourbe (CEU),
  Elena Tosana (Former Secretary General of China-Italy Chamber of Commerce in China)
   
  A sokoldalú eszmecsere főbb témái között az általános részben szóba került Magyarország Kína-stratégiája. A magyar KKV-szektor kínai üzleti tevékenységének történetét és jelenlegi lehetőségeit foglalta össze Apatóczky Ákos Bertalan az azsiaport.hu részéről. Elena Tosana a Ferrari volt sanghaji marketingigazgatójaként előadásában elsősorban a kínai luxuspiac hazai kiaknázásának kilátásait valamint ennek gyakorlati aspektusait vázolta föl. Paul Lacourbe a CEU oktatójaként szólt a magyar felsőoktatás tudományos eredményei kommercializálásában rejlő lehetőségekről és a MOME-n és BME-n folyó inkubációs projektekről. További részletek a HBS oldalán.

  Az esemény fő támogatója az azsiaport.hu volt.

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína üzlet ferrari ázsia china linkedin kereskedelem 2012 export import azsiaport


  Holdújévi üdvözlőlap

  2012.01.13. 16:43

  Hagyományainkhoz híven idén is ingyenes holdújévi üdvözlőlapot teszünk közzé, mellyel ázsiai ismerőseinknek kívánhatunk szerencsét az ezúttal a sárkány ciklusába lépő esztendőre.

  A sárkány az ázsiaiak szerint az egyik legerősebb zodiákus jegy, ennek reményében kívánunk minden kedves ügyfelünknek sok sikert az új évre. A képeslap innen tölthető le.

  Szólj hozzá!


  110. Kantoni Vásár

  2011.09.21. 11:35

  A Kantoni Vásár főtitkára, Wang Zhiping nemrég közzétett beszámolója szerint a rendezvény reformjai látványos fejlődést eredményeztek mind a látogatók, mind a kiállítók számát tekintve. A tavaszi expón a kissé talán hosszúra sikeredett jelmondat (“Optimizing Services to Facilitate Business, Exploring New Pattern of Foreign Trade”) mindenesetre hatásosnak bizonyult, hiszen a 109. Kantoni Vásáron a korábbiakhoz képest nemcsak a vásárlók, hanem a létrejött üzletek során megvalósuló exportmennyiség vonatkozásában is kétszámjegyű volt növekedés. Tavasszal a látogatók száma meghaladta a 207000-et, a kiállítóké pedig a 24000-et.
  A vásár három szakaszának időpontjai a már megszokottak:

  1. szakasz: 2011. okt. 15-19
  2. szakasz: okt. 23-27
  3. szakasz: okt.31-nov.4

  A Kantonba érkező magyar vendégek tájékozódását segíti Káplár Balázs Kanton Kalauz című, ingyenesen letölthető kiadványa.

  A Pazhou csarnokok címe: 380 Yue Jiang Zhong Road, Guangzhou

  A taxisnak ezt a címet lehet mutatni: 广州海珠区阅江中路380号琶洲展馆 (ha számítógépén nem jelenik meg a kínai írás, állítsa be a kelet-ázsiai nyelvek támogatását)

  A vásárról szóló további információkkal kapcsolatban (repülőjegy, szállás, tolmácsolás, regisztráció stb.) itt érdeklődhet.

  A 110. Kantoni Vásár teljes terméklistája magyarul kizárólag itt, az azsiaport.hu (http://azsiaport.hu, illetve http://azsiaport.hu/vasar) oldalain olvasható:

  A kiállítás részletes termékskálájáért lapozzon! 

  Szólj hozzá!

  Címkék: kína üzlet gazdaság expo vásár ázsia kanton kereskedelem fair export 2011 import canton guangzhou azsiaport


  Ázsiai dokumentumfilmek a Művészetek Völgyében

  2011.07.22. 19:49

  Bokréta és biciklilánc címmel rendezi meg idén a Művészetek Völgyében néprajzi filmfesztiválját a Palantír filmalapítvány a DocuArt-tal, a Néprajzi Múzeummal és a MaDok programmal együtt. A rendezvény túlnyomó többségében magyar dokumentumfilmeket mutat be, de a korábbi évek hagyományaihoz híven idén is megtekinthetők lesznek külföldi alkotások is.

  A Dialëktus Fesztivál 2011-es különkiadásaként létrejött rendezvény szakmai igazgatója, Füredi Zoltán ázsiai kötődése jól ismert a közönség számára, nem csoda tehát, hogy ismét vetítenek majd számos, a nemzetközi dokumentumfilmes világban díjazott ázsiai alkotást. Sahraa Karimi afgán rendező filmjét Az afgán nők a kormánynál-t, a nepáli Tulsi Bhandari Az Everest alatt: az újjászülető Nepál című filmjét, Yao Prong vietnami rendező alkotását az Ünnep a segítőszellem tiszteletéré-t tekinthetik meg az érdeklődők. A lengyel Beata Dziankowicz Papírsárkányokja pedig magát, az afganisztáni ösztöndíjas filmrendezők önálló filmjeinek létrejöttét dokumentálja.

  A filmvetítések között és után szokás szerint beszélgetések lesznek a filmekről, és a sok ráadás között ismét láthatunk majd részleteket Füredi Zoltán mongol filmjeiből, közülük a 2008-ban az azsiaport részvételével forgatott Mr. Acélbalta c. munkából.

  A filmfesztivál a Művészetek Völgye ideje alatt végig látogatható, helyszíne: Vigántpetend - Kultúr, (Kossuth Lajos u. 76.)

  Szólj hozzá!

  Címkék: média film kultúra kapolcs művészetek völgye 2011 docuart vigántpetend azsiaport palantír


  süti beállítások módosítása